Χιονισμένο Αγρίνιο 1978

Χιονισμένο Αγρίνιο 1978
ΑΓΡΙΝΙΟ: Χιονισμένη Πλατεία Μπέλλου (Δημοκρατίας) το 1978

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Πρόσκαιρα άστατος ο καιρός της 28ης Οκτωβρίου στον Αγρινιώτικο κάμπο....

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ Σ/Κ 28-29/10 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ...

 Ψυχρότερες αέριες μάζες που θα κουβαλήσουν μαζί τους ασταθή καιρό, (σύντομη επιδείνωση), θα καταστήσουν άστατο το καιρικό σκηνικό στο Αγρίνιο και ευρύτερα, ανήμερα της Εθνικής μας εορτής...δύσκολη γενικά η περίοδος για ειδική πρόγνωση γύρω από τον καιρό, ο οποίος όχι μόνο του αρέσει να κρύβεται, αλλά μερικές φορές...σπάει και πλάκα μαζί μας...




ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10.
Ανήμερα της εθνικής μας εορτής, θα επικρατήσουν νεφώσεις με πιθανότητα (κατά διαστήματα) βροχής, γενικά ασθενούς έως μέτριας έντασης τοπικά (πιθανή και καταιγίδα παροδική), επιλεκτικά και κυρίως έως τις μεσημβρινές και μεταμεσημβρινές ώρες, οπότε η όλη διαταραχή θα περάσει ανατολικά και νότια της χώρας....πιθανολογείται δε, ότι σε άλλες περιοχές του κάμπου και του νομού την ώρα της παρέλασης μπορεί να σημειώνεται ψιχάλα ή απλά νεφώσεις και αλλού κανονική ποτιστική βροχή. Τα όποια φαινόμενα (4-7mm), δεν θα είναι έντονα και δεν αναμένεται να κρατήσουν σημαντικό χρόνο και να είναι συνεχή...ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά ως το απόγευμα και ο ουρανός θα διατηρηθεί αίθριος με σποραδικές αραιές νεφώσεις
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς (από ΑΒΑ, ΒΑ και ΒΒΑ διευθύνσεις), ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου, θα κυμανθεί από 10-17 ή και 18οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10.
Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες μετά τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, χωρίς να αποκλείονται κάποιες ψιχάλες αργά το βράδυ και μέσα στη νύχτα..
Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΒΑ, ΑΝΑ και ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως παροδικά σχεδόν μέτριοι , ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης θα κυμανθεί από 8-19 ή και 20οC.


Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

Φωτογραφία από την υπέροχη διαδρομή Βωβούσα-Μέτσοβο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου